Arbeta hos oss2020-03-18T17:08:27+00:00

Arbeta hos oss

Just nu söker vi efter en förskollärare för ett vikariat som varar från den 3 augusti 2020 till den 1 maj 2021. Är du intresserad eller känner någon som kan vara så ser vi fram emot att komma i kontakt!

Förskollärare med intresse inom montessoripedagogik

Vill du bidra till ett samhälle där alla kan uppnå sin fulla potential? Vill du arbeta på en förskola där du har möjlighet att påverka och förbättra?

Att vara förskollärare hos oss

Spårvagnen är ett föräldrakooperativ och bedriver förskoleverksamhet som följer var barns utvecklingsstadier. Vi har en familjär miljö och arbetar i små arbetslag. Vår verksamhet är fördelad på två avdelningar, Myrorna (1-3 år) och Elefanterna (4-6 år). Vi drar nytta av varandras unika kunskaper och samarbetar med ett stort fokus på en trivsam arbetsmiljö.

Dina arbetsuppgifter är framförallt, men inte begränsade till:

  • Arbeta med montessoripedagogik som ser till att varje barn själv tar tillvara på sin inneboende förmåga att upptäcka, testa, och lära sig nya saker.
  • Förbereda inne- och uteverksamhetens miljö och hålla god ordning och reda.
  • Vara länken mellan barnet och omgivningen genom att synliggöra för varje barn var kunskap finns att hämta och med en lyhördhet till varje barns mognad ge barnet inspirerande och utmanande stimulans vid rätt tillfälle i barnets utvecklingsstadier.
  • Hjälpa barn med sina vardagsbehov så som måltider, av- och påklädnad, toalettbesök mm.

Våra förskollärares bakgrunder

  • En positiv inställning och ett intresse för montessoripedagogik är våra främsta egenskaper, vare sig man har arbetslivserfarenhet eller inte.
  • Eftergymnasial pedagogik- och lärarutbildning eller tidigare erfarenhet från att ha undervisat på förskolenivå är meriterande, men inte ett måste.
  • Musikkunskap, erfarenhet av montessoripedagogik, eller digitala läromedel är ett plus.
  • Flytande svenska i både tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper välkomnas.

Är Spårvagnen rätt för dig?

Våra värderingar—trygghet, engagemang, och stabil självkänsla—vägleder oss i vårt sätt att bedriva verksamhet och fatta beslut. Läs mer om oss och vår verksamhet på vår hemsida, sparvagnen.se.

Ansökan

Om du delar vårt intresse för barns lärande och utveckling, montessoripedagogik, och har en strävan efter att bidra till ständig förbättring ser vi fram emot din ansökan. Skicka ditt cv och en kort beskrivning om varför du passar i den här tjänsten hos oss på Spårvagnen till Pernilla Engström, rektor@sparvagnen.se.

Info om tjänsten

Omfattning: deltid (90%)

Varaktighet: 3 augusti 2020 – 1 maj 2021

Anställningsform: tidsbegränsad

Lön: månadslön

Våra värderingar

Trygghet – Vi eftersträvar trygghet i alla våra områden. En trygg och säker miljö ger oss möjlighet att fokusera på utveckling. Trygghet hos barn skapar en stabilare självkänsla som hjälper dem att hitta sin identitet. Trygghet hos våra medarbetare bidrar till en trivsam arbetsmiljö och en mer givande vardag. En trygg kultur gör att vi kan ha en organisation med högt i tak där vi är öppna för feedback och inte tar den personligt. En trygg verksamhet ger oss en långsiktig syn.

Engagemang – Vi är engagerade barn, medarbetare, styrelsemedlemmar och vårdnadshavare som tillsammans driver vår verksamhet framåt. Vuxna är goda och närvarande förebilder som visar att vi bryr oss om andra människor och vår värld. Vi respekterar och har tillit i alla interna och externa relationer kopplade till verksamheten. Vi tar ansvar för att lyfta barnens intresse för kontinuerliga lärande och har en positiv teamkänsla som genomsyrar allt vi gör. Alla vårdnadshavare och medarbetare tar eget ansvar för att se till att förskolan har det som behövs för att uppnå vår gemensamma vision.

Stabil självkänsla – Vi uppmuntrar och möjliggör för barnen att utveckla självständighet och självkänsla. Vuxna stöttar barnen att själva lära genom pedagogiska presentationer och incitament. Vi strävar efter att göra vårt bästa och visar tacksamhet och uppskattning för varandra. Vi stöttar varandra att våga testa och lära oss av våra misstag. Vi tar ansvar för våra handlingar och för att ta genomtänkta beslut.